OpenSesame CRM
Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@os-crm.com
Web: www.os-crm.com

[ vacatures | informatie aanvragen | contact ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek
OpenSesame CRM
Richterslaan 2
NL-3431 AK Nieuwegein
telefoon : +31(0)30 60 35 640
fax : + 31(0)30 63 00 333
e-mail : info@os-crm.com

Lead Nurturing in 7 stappen

22.08.2013

Uitblinken in Lead Nurturing betekent 50% meer sales ready leads met een 33% lagere investering. Oftewel een 'no brainer'. Maar hoe gaat dat 'lead nurturen' dan in zijn werk? OpenSesame CRM geeft je een handig stappenplan.

Lead Nurturing is eigenlijk volstrekt logisch. Het gaat erom dat je in contact komt met prospects, dat je in contact blijft en dat je door relevante interactie het contact uitbouwt naar een enthousiaste klantrelatie. 

1. Relevante leads

Het begint altijd met relevante leads. Je kunt hiervoor aansluiting zoeken bij bedrijven die leads voor je werven, maar je kunt ook zelf aan inbound marketing doen of een advertentiecampagne opzetten. Vraag jezelf af waar je doelgroep waarde aan hecht. Bied vervolgens waardevolle content aan via een formulier.

2. Automatiseer respons

Zorg dat wanneer een prospect informatie aanvraagt, deze meteen op een persoonlijke wijze geleverd wordt. Dit contact vormt de eerste indruk, maak de communicatie dus snel en prettig.

3. Gebruik je kennis

De aangevraagde informatie zegt iets over de prospects. Is de aanvraag algemeen informatief? Dan is er meestal behoefte aan meer informatie. Gaat de aanvraag over prijzen en referenties? Dan is er al snel behoefte aan contact. Neem ook bezoekersgedrag en frequentie mee in je benadering. Het kan niet persoonlijk genoeg en de plank hier misslaan is dodelijk.

4. Blijf in contact

Zorg dat je, afgestemd op de lead, in contact blijft. Maak het persoonlijk en relevant. Met Pardot ben je in staat de e-mailcommunicatie tot in detail in te stellen en ook met SugarCRM kun je met campagnes en workflows op persoonlijke wijze in contact blijven.

5. Focus op relevantie en waarde

Het maakt niet uit bij wie; of het nu prospects, leads of klanten zijn. Relevantie en waarde leveren wint altijd. Ga alleen voor een verkoop als de lead of klant daar aan toe is, dan heeft het waarde. Wil je weten wanneer een lead sales ready is?

6. Luisteren

Vergeet niet te luisteren. Stel je leads en klanten vooral vragen, die helpen je immers meer waarde en relevante content te leveren. Gebruik bijvoorbeeld een poll zoals beschikbaar in ons CMS OpenIMS.

7. Track, track, track

Een winkelbediende kent zijn klanten en ziet wanneer ze binnenkomen, waar ze in geinteresseerd zijn en wanneer hij de helpende hand kan bieden. Het is belangrijk dat je online hetzelfde doet. Pardot en SugarCRM zorgen dat je dit kan en dat je het inzicht altijd bij de hand hebt.

Dit artikel van ons is ook gepubliceerd op de website van Computable.


Naar boven